2012. november 25., vasárnap

Fenékplasztika, kockázat és felépülés

A fenékplasztika kockázatai

A fenékplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Bár fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a fenékplasztika is kockázattal jár, attól függetlenül, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen fenékplasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel.
Azután, hogy plasztikai sebészeddel mindent átbeszéltetek, ismerteti Veled az esetleges kockázatokat, komplikációkat, és a fenékplasztika utáni teendőket is. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, savóképződés, altatással szembeni túlérzékenység, gyulladás, keloidos hegképződés, aszimmetria, bőr érzékenységének megváltozása.

A fenékplasztika: felépülés

A fenékplasztika után azonnal szorítóruhát adnak rád, amit 4-6 hétig viselned kell. Váladékozás esetén egy kis, vékony cső (drain) kerül a bőr alá, melyen keresztül a váladék távozik, amit az orvos már 1-2 nap után eltávolít. A fenékplasztikai műtétet követően általában a második hét végén kerül sor a varratszedésre. A szorítóruhát azonban ezt követően is viselned kell 2-4 hétig! Ha irodai munkát végzel, általában 2-3 hét után visszatérhetsz a munkába. A műtétet követő 1 hónapban tartózkodnod kell a fizikai munkától, valamint a sport, a torna sem javasolt, de utána fokozatosan visszatérhetsz a mindennapi tevékenységeidhez és a mozgáshoz is. Bármilyen kérdés vagy panasz esetén vedd fel a kapcsolatot plasztikai sebészeddel vagy esztétikai tanácsadónőddel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése